About

Hotels.com, L.P. operates Hotels.com™, a leading online accommodation booking website with hundreds of thousands of properties around the world ranging from international chains and all-inclusive resorts to local favourites and bed & breakfasts, together with all the information needed to book t

Hotels.com™ Mobile Travel Tracker
  • Nederland – je smartphone dan met je lover?

Een kijkje in het mobiele boekingsgedrag van Nederlanders

Ook op reis kunnen we niet meer zonder: het absolute nummer 1 reisgadget is onze smartphone. De Hotels.com™ Mobile Travel Tracker* laat het effect van dit onmisbare apparaat op ons boeking- en reisgedrag zien. Met een wel heel opmerkelijk resultaat: we gaan liever op vakantie met onze smartphone dan met onze geliefde.

Nederlandse reizigers maken gemiddeld drie reizen per jaar en slapen 12 nachten per jaar in een hotel. Een hotel is binnen een paar clicks geboekt en daar maakten de reislustige Nederlanders dankbaar gebruik van; in 2015 boekten we gemiddeld maar liefst drie hotelverblijven via een smartphone.

Hoogtepunten van de Hotels.com™ Mobile Travel Tracker

  • Smartphone als belangrijkste reisgadget – Een smartphone is het belangrijkste reisgadget en de liefde voor de smartphone lijkt groter dan die voor onze partners; 65% van de Nederlanders neemt het liefst zijn of haar smartphone mee op reis, liever nog dan een partner (54%). Laat dat je partner maar niet horen.
  • Prijs en betaalmogelijkheden zijn belangrijke factoren om mobiel te boeken – Voor de tech-liefhebbende reiziger speelt niet alleen de prijs-kwaliteitsverhouding een doorslaggevende rol. Ook het aanbieden van een geschikte betaalmethode, oprechte gastenbeoordelingen en de juiste informatie over het hotel staan hoog op het wensenlijstje van de Nederlandse mobiele vakantieboeker.
  • Relatief weinig spontane lastminuteboekingen – Slechts een kleine 15% van de Nederlanders boekt een hotel in de week voor aankomst in het hotel. Wereldwijd is deze spontane trend beter waarneembaar; 42% van de wereldwijde reizigers heeft wel eens een hotel geboekt voor nog dezelfde avond. Of dit nu een goed uitgepakte date is, een vertraagd vliegtuig of een nieuw reisplan, het wereldwijde boekingsgedrag wordt steeds meer last-minute.
  • Smartphone als belangrijke informatiebron op reis – Nederlanders hebben gemiddeld drie reisapps op hun smartphone en gebruiken het voornamelijk voor inspiratie (31%), social media (31%) en om de weersvoorspelling te bekijken (30%). Waar zouden we zijn zonder onze trouwe smartphone?
  • De toekomst van reizen met je smartphone Nederlanders willen hun smartphone gaan gebruiken voor het boeken van een restaurant of vervoer (20%), reviews (17%) en digitale hotelkamersleutels (17%). De mogelijkheden zijn eindeloos.