About

Hotels.com, L.P. operates Hotels.com™, a leading online accommodation booking website with hundreds of thousands of properties around the world ranging from international chains and all-inclusive resorts to local favourites and bed & breakfasts, together with all the information needed to book t

Hotels.com™ Mobile Travel Tracker
  • Norge – Mobilen eller kjæresten?

Det begynner å bli en stund siden mobiltelefonen bare ble brukt til å ringe og sende tekstmeldinger med, noe Hotels.com™ sin nye undersøkelse – Mobile Travel Tracker – kan skrive under på. I tillegg til at mobilen for de fleste er den viktigste reisepartneren, forteller undersøkelsen også at vi gjerne bestiller hotellrom fra sove- eller baderommet, at vi har blitt mer spontane og at en mobil butler står høyt på ønskelisten.

Mobildilla

Nesten halvparten (45 %) av de norske deltakerne i undersøkelsen sier de har bestilt ett til to hotellopphold via mobiltelefonen det siste året. Samtidig innrømmer mer enn én av tre nordmenn (38 %) at smarttelefonen gjør dem mer spontane mens de er på reise. For en mobildilla gjeng vi er!

Nordmenn bestiller i senga

Tenk etter; hvor var du forrige gang du bestilte deg et hotellrom? På jobb? I butikken? Sjansen er stor for at du ikke satt omstendelig hjemme foran datamaskinen, i alle fall. For dette er – ifølge undersøkelsen – nordmenns topp 5 situasjoner for hotellbestilling via mobil:

  1. I senga med partneren
  2. Om bord på offentlige transportmidler
  3. Mens vi venter (på noen)
  4. På toalettet
  5. På et busstopp eller togstasjon

Prisbevisste nordmenn

Mens de globale funnene fra undersøkelsen viser at betalingsmetoder og gjesteanmeldelser er avgjørende for bestilling, ser visstnok nordmenn på pris. Nær halvparten (47 %) av norske reisende bestiller hotellrom ut fra hvor de kan strekke budsjettet lengst. Vi er altså fortsatt ute etter å gjøre et godt, gammeldags varp.

Mobiltelefonen gjør oss mer «crazy»

Ellers er nordmenn kanskje ikke mest kjent for å være spontane folk som kaster seg ut i det ukjente, noe mobiltelefonen muligens i ferd med å endre på. I følge Hotels.com’s  Mobile Travel Tracker sier nemlig 38 % av oss at mobilen gjør oss mer spontane i reisesammenheng. Hvem hadde trodd det?!

Mobil butler på ønskelisten

På spørsmål om hvilke aktiviteter eller tjenester brukerne kunne tenke seg å benytte mobiltelefonen til på reise fremover, er nordmenn klare i sin tale. For fremtiden ønsker vi å kunne sjekke inn, låse hotellrommet og koordinere transporttjenester ved hjelp av mobilen. En mobil butler er altså tingen.

Med mobilteknologiens raske utvikling er det ingen tvil om at både behov og løsninger vil endre seg på kort tid, uavhengig om du tar med deg kjæresten, moren din, hunden eller mobilen på tur.


For mer informasjon og innsikt i nordmenns mobile reisevaner kontakt Hotels.com pressetjeneste på hotels@slaeger.com